18 Şubat 2016 Perşembe

Beşiktaş - Mersin İdman Yurdu (18. Hafta Erteleme Maçı)

Önce kar, sonra sis derken nihayet şu maçı oynayabildik. Kar yüzünden ertelenen maç sis yüzünden de ertelenme tehlikesi geçirince evde "kış kış cinler kış kış" diye bağırdık hep birlikte. Neticesinde 3 gün önceki zorlayıcı ve puan kaybı yaşadığımız Başakşehir maçından sonra çok önemli üç puanı aldık ve maç eksiğimizi bire düşürdük.



Çok baskılı oynadık, rakibi çok zorladık. Oyun tarzımızın enteresan bir sonucu var. Rakibi de iyi ve hızlı oynamaya teşvik ediyoruz. Zira top rakibe geçtiği andan itibaren yapılan sert presimiz, rakibin de topu ayağında tutmadan hızlı bir şekilde paslaşmasını zorluyor. Rakip hızlıca topu ayağından çıkarmak ve ileriye doğru ilerlemek dışında bir seçenek bulamıyor. Bu maçta topu zaman zaman bizim sahamıza taşısalar da pozisyon vermeden maçı bitirdik diyebiliriz.

Maçın diğer bir dikkat çekici noktası da formda 11'i sahada görme denemelerimiz oldu. Gökhan - Quaresma ile maça başladık. Bence Olcay - Quaresma daha doğru olurdu. Neticede formsuz Gökhan yerine Cenk oyuna girdi ve 4-4-2'ye döndük. Bence bu da yanlış tercihti ki Şenol Hoca da bunu gördü ve tekrar ideal düzene dönmek için Gomez'i çıkarmak zorunda kaldı. 

Neticede Olcay-Quaresma-Gomez'den oluşan formda üçlüyü bir yaklaşık sonuç ile bulmuş olduk. Gomez'in oyundan çıkarken yaşadığı şaşkınlık da biraz bununla ilgili. Oyunun heyecanı ile bu değişikliğin amacını göremedi ama kısa süre içinde anladı ve bir sorun oluşturmadı. Zaten Gomez karakter olarak böyle şeylerde problem çıkaracak bir adam değil ama basın burayı kaşımaya çalışacak, haberimiz olsun.

Maç ile ilgili son olarak söylemek istediğim bir şey daha var, bir takım gerizekalılar ağlaklık falan diyor ama vereceğim istatistikler çok enteresan bir cevap olacak.

Önce bakalım;


Beşiktaş bütün maç boyuca %60 ile topun hakimi olmuş. 15 şut çekmiş, 10 korner kullanmış. Rakibinin 285 pasına karşın 482 pas yapmış.

Böyle bir maçta Beşiktaş 6 faul yapmışken Mersin İdmanyurdu 28 faul yapmış ve her iki takımda 2'şer sarı kart görmüş. Hakem ilk yarı Nakoulma'nın bir faulünden sonra onu uyarırken yaptığı faulleri yerlerini göstererek saydı; 1,2,3 diye. Sarı kart vermedi ve ikinci yarı oyuncunun faulleri devam etti.

Sahada futbol oynamaya çalışan bir Beşiktaş varken, oynanmamasına uğraşan bir Mersin İdmanyurdu ve hakem vardı. İşin özeti de budur.

İstatistikler için: 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder