25 Şubat 2016 Perşembe

Beşiktaş - Gençlerbirliği Maçı (22. Hafta)

Fenerbahçe'nin puan kaybettiği bir haftada, üstelik derbiden önce oldukça önemli bir maç haline gelen Beşiktaş Gençlerbirliği maçı kazasız bir şekilde geçildi.

Teknik Direktör Deli İbo'nun başa geçmesiyle dörtde dört yapan Gençlerbirliği, maçın ilk bölümünü tamamen sahasında kabul etti. Beşiktaş'ın baskısıyla birlikte oyun tamamen rakip yarı sahada oynandı ve Gençlerbirliği kaptığı topları sadece ileri vurabildi.



Mario Gomez'in golüne kadar olan bölümde oyunun tek hakimi Beşiktaş olsa da pozisyon zenginliği geçtiğimiz maçlara göre nispeten daha azdı. Bunda bir kaç etmen vardı ki bence maç hakkında konuşulması gereken konular da bunlar.

İlk göze çarpan nokta olan takımın biraz telaşlı oynaması; ceza sahası önünde alıştığımız etkili kısa paslaşmaları yapamamasına sebep oldu. Topu ceza sahası önünde çeviren Beşiktaş, istediği delici pasları çıkaramadı. Hızlı oynama tutkusu, telaş ile birleştiği zaman bu paslaşmalar verimli olmuyor. Zaten bu alanda yapılan paslaşmalar ince diye tabir edilen; topun şiddetinin, yönünün ve isabet oranının oldukça yüksek olması gereken paslaşmalar. Bu alışkanlığa biraz panik sosu eklendiğinde pozisyon zenginliği oldukça kötü etkileniyor.

Pozisyon zenginliğinin azlığına etki eden faktörlerden bir tanesi de beklerimizin hücuma yeteri kadar çıkmaması. Genelde İsmail daha hücumcu, Beck ise daha defansif oynuyor. Fakat her iki bekin de Fenerbahçe derbisi öncesi sarı kart sınırında olması Şenol Hoca'yı haklı olarak tedirgin etmiş. Özellikle Beck, gerektiğinde ters kademeye de girebilmek için çıkmaması konusunda uyarılmış. Beklerin oyuna katılmamasının yanında Gomez'in de sarı kart sınırında olması ve ikili mücadelelerden kaçınması da hücum etkisizliğinin sebeplerinden biriydi.

Gol attıktan sonra bu sezon ilk defa kalemize yaslandık ve rakibe oyunu bıraktık. Bence bu da tamamen psikolojik etmenlerden kaynaklı bir sorundu. Bence sırf bu bile ligin önemli haftalarına gelirken en büyük sorunumuzun stres yönetimi olacağına önemli bir işaretti. Takım ne kadar sakin kalır, her zamanki gibi oynarsa şampiyonluğa o kadar yaklaşacak gibi görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder